Saturday, May 31, 2014

İrade, Kanlı Mayıs, Bulutsuzluk Özlemi ve Ben Zerresi

Nuri Bilge Ceylan (1999)
Eveettttt performans düşüklüğü, inanç eksikliği, sağduyu kıtlığı ve yükselen amortisman oranları ile buhranlı geçen sevgili mayıs ayının son saatlerinde sizlere 3-5 kelam edesim var. Konumuz irade. İrade sözcüğünün sözlük anlamı "Bir şeyi yapıp yapmamaya karar verme gücü, istenç"miş. Bugünlerde neden yapmam gerekenlerin bazısını ahanda 2 yıldır yapmama sebeplerimi düşünüyorum.

Deniz Seki'nin hapishaneden çıkmış haline benzedim misal. Bunun esas sorumlusu Ativan İdman Yurdu ve Pramipeksola Köy Hizmetleri'nde forma giyen sporcuların vücutlarında yaşayan küdamlar (Can Barslan'ın Terelelli Pictures serisinde çizdiği küçük adamlar). Bu eşşoğlu 5 kulak veletler, sporcular top sektirirken gizliden gizliye kaslı bedenime konuşlandılar. Yağ oranımı artırarak psikolojimi ve fiziksel çekiciliğimi bozmak üzere ekseriyetle gece 12'den sonra midemi küçük tırmıklarla kazıyarak kafamı pilav tenceresinin içine gömmeme neden oldular. Zaiyat bir gıdıkla atlatılsaydı keşke. Bu saldırıya hepi topu 2 hafta karşı gelebiliyorum misal. Altın yaldızlı irade makamı cüzi miktarda varlığını gösteriyor. Beden kitle endeksi giderek geçer notun altına iniyor. Söz bu kez bütünlemelerde psikanlizde balık etli kadın sendromu olarak geçen bu dersten geçmeyi başarıcam. İrade deil mi? Al bak dükkan senin.

Cüzi  miktarda irade gösterdiğim bir diğer mevzu ise yapmamak için kime inat, iki kanat ayak dirediğim lö meditasyon harekatı. Bi Kill Bill'deki Kungfucu Gelin Uma Thurman olamadım; yanarım yanarım buna yanarım. Oysa Quentinciğim Uma Guma'dan önce bana teklif etmişti bu rolü. Çekimin ilk günü teyzemin altın günüyle çakışmış, pasta börek dururken hattori hanzo da kim ola? diyerek bozmuştum Quentincan'ı. Ama olgun çocuktur. Her hafta mutlaka arar, halimi hatrımı sorar. Sırf o sevimli çam yarması üzülmesin diye lö meditasyon sertifikamı bu çeyrekte alıcam mutlaka. İrade deil mi? Denizde kum, bende irade!


Peki ya satacağım kıyafetlerin fotoğraflarını ne zaman çekeceğim, çekeceğiz, çekecekler?
Peki şu İngiltere vizesinin başvurusunu yapmak için neyi bekliyorum?
Cevap verir misin anne?
Kapıda adımı da sorma.
Aşırı çok sevdiğim Ahmet Kaya'yı şakacıktan anarak Bulutsuzluk Özlemi'yle Mayıs ayını kapatıyorum. Kanlı 2014 Mayıs'ının bilançosu bir hayli yüksek...
Üretmeliyim 
Üretmeliyim 
Üretmeliyim
Üretmeliyim 
Üretmeliyim 
Üretmeliyim. 
Beynim zonkluyor 
Beynim zonkluyor. 
Olayların akışı 
Olayların akışı, 
Beni takmıyor.