Wednesday, January 29, 2014

Bir Mike Leigh filmi olabilirdi

Mike Leigh - Happy Go Lucky
Bu akşam amcam telefonda "Gıcık gıcık yazma, siyaset falan yaz" dedi. "Ne gıcık mesela?" diye sordum, örnek aklına gelmedi. Herkes siyaset yazıyor oysa ki. Elbet politik görüşlerim var ancak aktif politikadan nefret ederim. Hasbelkader bir siyasi partide çalışsaydım çoktan öteki dünyayı boylamıştım. Oldum olası karşıt görüşlerdeki insanlarla 2 dakikadan fazla politika konuşamam; ateşim çıkar, tansiyonum fırlar, doğru düzgün cümle kuramam. Elaleme rezil olup boş yere kendimi üzdüğümle kalırım. Ayrıca ayarım yoktur; eşimin masülalesiyle yapılan bir akşam yemeği organizasyonunda misal, vatan millet sakarya muhabbeti açılır, yapılan yorumları tansiyonum 20'ye çıkadururken susarak dinler, tam konu kapanıp tehlikeyi atlatacakken kendim bile farketmeden yumruğu sıkıp ayağa fırlar, "Yaşasın halkların kardeşliği!" diye slogan atıp herşeyi mahvederim. O ana kadar son bir çaba ailesine bir şeyleri anlatma gayretine gark olmuş eşim de dahil herkes bana kıl olur. Ben "İyi halt ettim, kendimde deildim, çok ama çok pişmanım" ifadesiyle eşime bakarken, o da "Kızım bittin sen, beni de bitirdin" manasında başını çevirir, "taraf" değiştirir.(*)
Esas, siyaset yazarsam gıcık gıcık yazarım, bilmem anlatabildim mi?
Araya parça atıyorum ve çizdiğim antipatikomik insan tiplemesini hafızalardan silmek için elifbebek taklidi yaparak "yalancı karınca yalancı karınca seninle kimse oynamas" şarkısını söylüyorum. 

http://youtu.be/l1URiGwgH6w
http://youtu.be/NAQEtYxQp3I

Uykumu düzenlemek bugünkü hedefim, gece 12'de uyumak.
O zaman herşey daha güzel olacak.

(*)Bu yazdıklarım karikatürize edilmiş, abartılmış, gerçekte yaşanmamıştır. Müsterih olun dostlarım.(**)

(**)Türkiye'de evli bir kadınsan, blog tutuyorsan ve blogta hayatındaki insanlardan sözediyorsan (ve adın ezguita ise dermişim) yanlış anlaşılma ihtimaline karşılık böyle estupido (stupid) açıklamalar yapmak gerekir belki, bilemedim.(***)

(***)Loop'a girdim.(****)

(****)Hala loop'tayım.